sâmbătă, 27 mai 2017

Nebunie cu ciocolată #retetameacucocos

Vom aranja o cupă de înghețată de vanilie pe o farfurie și vom turna sosul de cicocolată. Apoi vom adăuga nuci sau ce dorim pentru ornament.
Ingrediente pentru înghețată:
-5 ouă
-300 g zahăr
-sare, oțet
Se bat albușurile cu puțină sare si  linguriță de oțet, iar când se întăresc se adauga 150 g zahăr în ploaie, apoi se da compoziția obținută la rece. Separat se freacă cele 5 gălbenușuri cu restul de zahăr, se pun pe baie de abur până incepe să facă mici bășicuțe. Se ia de pe foc, se dă la rece.
Când se răcesc gălbenușurile, se adaugă peste albușurile bătute spumă și esență de vanilie, până se omogenizează.
Înghețata este gata.
Ingrediente pentru sosul de ciocolată:
-50 g ulei de cocos -o ciocolată cu lapte care se va topi.
Partea frumoasă la acest preparat este că îl puteți orna cum doriți, lăsându-vă creativitatea să zboare.
Mai jos aveți pașii și modelul ales de mine.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu