Pentru 2 foi:
- 10 albușuri
- 500g zahăr
- 500g nuci tocate cu cuțitul ( NU foarte mărunt)
- 2 lingurițe oțet
Pentru o foaie:
5 albușuri se bat spumă cu o linguriță de oțet, se adaugă 250g zahăr și se bate în continuare; apoi se scoate telul și cu o lingură de lemn amestecăm bezeaua cu 250g nuci tocate.
Se unge tava cu ulei, punem hârtie de copt și ungem și hârtia cu puțin ulei. Punem apoi compoziția și dăm la foc mic, circa 50 min, până se coace bine.
Se desprinde caldă de pe foaia de copt.
Se coace și a doua foaie la fel ca prima.
CREMA:
- 10 albușuri
- Un praf sare
- 600ml lapte (fiert)
- 200g zahăr
- 100 g făină
- 200 g ulei de cocos extra virgin ecologic/bio 250 g NIAVIS
Se amestecă bine gălbenușurile, zahărul, făina și laptele, apoi se pun la fiert până se îngroașă. Se dă la rece.
Se freacă uleiul de cocos NIAVIS puțin (ca o crema) și peste el adaugăm câte o lingură din crema răcită și amestecăm foarte bine de fiecare dată, până se termină.
Cu 3,4 linguri de miere se unge prima foaie și se pune alviță (o jumătate de cană de zahăr ars amestecat cu o mână de nuci, întinsă apoi pe un cărpător umezit cu apa RECE)
Opțional se pot adăuga și rnamente de zahăr.
P.S
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu